Aktiviteter nära Mandelmanns trädgårdar

Vad finns det för aktiviteter nära Mandelmanns trädgårdar? Efter att ha sett Mandelmanns på tv, är säkert många sugna på att sugna på att besöka dem.

Efter att ha sett Mandelmanns på tv är säkert många sugna på att sugna på att besöka Mandelmanns trädgård på Österlen. Ett fantastiskt ställe på många sätt där du kan njuta av deras trädgård, ta en fika, se på de vidunderliga omgivningarna etc. Men det finns så mycket mer att beta av när ni kanske är i grannskapet. Här ger vi en liten lista på vad ni kan kika på i grannskapet.

1: Franskans Crêperie i Rörum

Här är härliga galetter och crepes gjorda med omsorg och kvalitet, i huvudsak lokalproducerade ingredienser, med smaker från hela Österlen, havet, myllan. Här bidar man sin tid; creperiet har ett litet kök och endast få crepes-laggar, så se till att inte ha bråttom! Ta er tid att njuta av deras vackra lokal eller den bedårande omgivningen.

 

Franskans Crêperie i Rörum på Österlen

2: Gröna butiken på Orelund

Härliga gårdsbutiker på Österlen finns det gott om, Gröna butiken på Orelund är en av dem.

I Gröna Butiken hittar ni allt från våra egenodlade produkter till andra lokala producenters råvaror. De har även nybakat bröd från Kiviks bageri eller Bagaren och Konditorn, smakrika ostar från Möllans ost eller Vilhelmsdals Gårdsmejeri. Produkter kommer även från Bondens Skafferi. Vi vill ge våra kunder färska och närproducerade produkter.

Under säsong finns även söta jordgubbar, hallon, körsbär, plommon, äpple och päron. I deras trädgårdscafé finns bakelser från Olof Viktors, Bagaren och Konditorn eller hembakat. Dryck såsom kaffe eller vår egna äppelmust.

 

Gröna Butiken på Orelund är en gårdsbutik och café

3: Svabesholms Kungsgård

En mötesplats för fest, glädje och gemenskap - är deras koncept och det har de verkligen lyckats med. Här finns, förutom deras B&B även café och lantkök. Deras motto är att ingenting är omöjligt och att er vistelse på gården ska bli ett minne för livet.

Väl där måste ni kika in på Apotekarns. En inredning- och trädgårdsbutik som ständigt kommer vara i förändring för att helhjärtat inspirera dig som besökare. Det som utmärker oss är den ständiga ström av udda, färgstarka och karaktäristiska ting. Kika in på deras Instagram @apotekarns

Den Engelska trädgården får ni absolut inte missa. En blommande och charmig visningsträdgård & plantshop med inspiration från engelska trädgårdar. Bilden nedan är därifrån.

Den engelska Tradgarden

4: Nu är det dags för lite färgsprakande konst. Gunilla Mann har sin ateljé och utställningshall i Rörum. Hennes bilder är fyllda med ett myller av liv. De sprakar av färgglädje och fantasti.

Gunilla Mann konstnär

5: Som avslutning stannar vi till vid Östhem, som är en gård på Österlen. Hos oss hittar ni en oberoende bokhandel med tillhörande kafé- och galleriverksamhet samt ekologisk äppel- och vinodling. Just bokhandeln har blivit mycket populär på kort tid. Passar det inte perfekt med en god bok och fika som avslutning?

Osthem 1

Search