■ Lyckad barnsemester inomhus

Ska du planera en semester med barn på Österlen & Ystad men är osäker på vad ni ska hitta på? Här kommer en fullmatad lista med tips! Del 1

Tips för lyckad semester med barnen

 

 

Barnaktiviteter inomhus

Ska du planera en semester med barn på Österlen och Ystad, men är osäker på vad ni ska hitta på? Kanske är de uttråkade eftersom det regnar. Ingen fara!

Här kommer en fullmatad lista med tips, där du hittar inspiration för såväl nöjesparker, vattenland, historiska sevärdheter, barnvänliga museum, utflyktsmål för motorintresserade barn och djurupplevelser. Allt man kan tänka sig för aktiva sommardagar, även om det regnar.

Glimmingerhus 2
Borgvägen 6, Hammenhög

Glimmingehus

Fantastisk och välbevarad historisk byggnad med en intressant historia. Spännande även för barnen, speciellt om du väljer en guidad tur. Miljön är underbar, och det finns kringliggande aktiviteter som medeltida lekar och en utställning om folket som bodde i borgen.

Läs mer här
Autoseum
Fabriksgatan 10, Simrishamn

Autoseum

Autoseum är ett museum i Simrishamn som visar över klassiska 200 bilar och motorcyklar. Du behöver inte vara bilintresserad för att uppskatta utställningen. Förutom bilar finns också leksaker, musikinstrument och modellflygplan.

Läs mer här
Christinehof ekopark utanför Andrarum
Christinehofs Slott, Brösarp

Christinehofs Slott

Fantastiskt slott med mycket spännande historia. Om du väljer en guidad tur får familjen ta del av alla intressanta historier om Christina Piper och hennes Alunbruk. Efter slottsturen kan ni knalla omkring i den härliga Ekoparken som ligger i direkt anslutning till Slottet.

Läs mer här
Nostalgi cafe 50´s 2
Tryde 1739, Tomelilla

Nostalgimuseum 50´s

Sveriges största 50-tals museum. Här finns både bilar, mopeder, trampbilar, traktorer och husvagnar i tidstypiska miljöer. Här finns även galet många leksaker från 50-60 talet. Caféet har förutom fika och godsaker även försäljning av modellbilar, musik och nostalgisaker.

Läs mer här
olearys ystad
Fridhemsgatan 27, Ystad

O'Learys Ystad

O'Learys i Ystad är en amerikansk sportbar där du kan bowla, spela shuffleboard, träna basketkast eller varför inte ha en familjekamp. Vill ni hellre titta på sport och äta amerikansk mat som hamburgare och kycklingvingar, går det också bra.

Läs mer här
Ystad bad 2
Fridhemsgatan 27, Ystad

Ystad Arena Bad

Vatten och plask i alla väder. Badhuset på Ystad Arena bjuder på massor av skoj. Detta familjebad har vattenrutschbanor, barnbassäng, varmpool, klättervägg, strömkanal, motionsbassäng med trampoliner och multibassäng.

Läs mer
Ystad Visitor center
Elis Nilssons väg 14, Ystad

Ystad Studios Visitor Center

Ystad Studios Visitor Center är ett upplevelsecenter för film som passar både stora och små med ett stort och häftigt utbud av upplevelser, workshops, scenografier och utställningar från Wallander, Vintergatan, Cirkus Imago och andra skånska filmer.

Läs mer
Osterlen museum
Storgatan 24, Simrishamn

Österlens Museum

En spännande och historisk miljö för barnen att upptäcka. Utställningarna skiftar så det är bra om ni tittar in på hemsidan för att se vad som pågår just nu. Verkstan i Österlens museums pedagogiska avdelning Skrabban är öppen för stora och små när museet är öppet.

Läs mer
Kiviks museum
Bredarörsvägen 1, Kivik

Museum & Arkiv på Kivik

Känn historiens vingslag i Österlens äldsta museum, grundat 1890. Museet skildrar Kiviksbygdens historia från stenåldern till nutidens Äppelrike - och allt där emellan! De har guidade historiska vandringar i hela landskapet året runt. På museet hittar du även filmer, utställningar och audioguider.

Läs mer
barnens bokhandel
Storgatan 12, Simrishamn

Barnens Bokhandel

Barnens Bokhandel är mer än bara böcker och inte bara för barnen. Med ett brett sortiment för liten, mellan och stor, en blandning av nytt och gammalt och en mix av se och göra. Visst finns det böcker för alla, man ska bara hitta rätt!
Läs mer
Cinema 3 ystad
Björnstjernegatan 3, Ystad

Cinema 3 Ystad

Är det en regnig dag på semestern? Eller kanske alldeles för varmt ute? Då är det aldrig fel att gå på bio. Det blir lite extra mysigt att kliva in i filmernas värld med lite popcorn och dricka.

Läs mer

Search