■ Lyckad barnsemester utomhus

Titta gärna in och se alla förslag på barnaktiviteter i del 2 av vår serie. Denna gången innehåller listan utomhusaktiviteter.

Massor med tips för både stora och små

 

 

Barnaktiviteter utomhus

Ska du planera en semester med barn på Österlen och Ystad, men är osäker på vad ni ska hitta på? Här kommer del 2 och ännu en fullmatad lista med tips. Denna gången ger vi förslag på för roliga aktiviteter utomhus. Du glömmer väl inte att läsa den första delen i serien?

Brosarps alpina
Albovägen 32, Brösarp

Brösarps Alpina Skidklubb

Skidåkning året om? Är det möjligt? Jodå, på sommaren kör klubben grässkidåkning och SM i grässlalom. Vintertid gäller det att hålla en tumme för att den skånska vintern behagar komma med snö och kyla, då gör klubbens skidlärare sig beredda att erbjuda skidskola.

Läs mer
Hallamolla gard
Hallamölla Gård 220, Brösarp

Hallamölla Gård

På Hallamölla Gård erbjuds ridturer och ridpaket hela året.  Gården är belägen i en fantastiskt vacker och skön natur och miljö i stort sett mitt i Verkeåns naturreservat. Verkaån och Skåneleden tar sin väg genom gården och bjuder på både bad och vackra promenadvägar. Här erbjuds du möjlighet till rekreation och minnesvärda upplevelser vare sig det är till fots, på hästryggen eller för att bara vara.

Läs mer
Kiviks musteri 2
Karakåsvägen 45, Kivik

Kiviks Musteri

På Österlen finns det mycket att göra och uppleva. Att besöka äppelparadiset Kivik är definitivt ett av alla måsten. Här i Kivik har musteriet funnits sedan 1888, och är fortfarande i drift än idag. Välkommen att besöka Kiviks Musteri för att njuta, uppleva och lära dig allt om äpplen, must och cider.

Läs mer
Barnguide Liv pa Osterlen 3
Listarum 134, Smedstorp

Österlens Tölthästar

Ridlyx på en av jordens vackraste platser, Haväng. Österlens Tölthästar erbjuder turer både för nybörjare och vana ryttare. Upplev soluppgången vid havshorisonten med frukostmackan i ena handen och hästens i andra. Det finns även andra alternativ till ridturer. 

Läs mer
Barnguide Tomelilla Hyrkart 1
Ullstorp 1453, Tomelilla

Tomelilla Hyrkart

Upplev spännande äventyr på bana med gokart! Här har ni chansen att prova på en 400 meter lång bana, som ligger strax utanför Tomelilla.Tryck på gasen och se vem i familjen som är mästaren.

Läs mer
Barnguide Ystad Djurpark 1
Skårby, Ystad

Ystad Djurpark

På slätten utanför Ystad hägrar en vild värld, fylld av såväl exotiska djur, som en mängd olika smådjur.  Många av djuren är lätta att komma nära, och vissa vill gärna hälsa på sina besökare väldigt nära. Djurparken har en klapphägn där du kan gå in till de afrikanska dvärggetterna. Glöm inte badbrallan, de har nämligen även ett badland.

Läs mer
Tosselilla Sommarland
Svampakorset, Tomelilla

Tosselilla

Strax utanför Tomelilla hittar du Tosselilla - är ett härligt sommarland beläget i skön natur mitt på Österlen. Här finns massor av aktiviteter för såväl stora som små. Vad sägs om Vattenland, Tivoliland, Sommarlek och Tarzanskogen, för att nämna några.

Läs mer
Barnguide Red Bird Water Cycling 1
Killebackevägen, Ystad

Red Bird Water Cycling

Water Cycling är mycket säkert och passar alla åldrar (minimikrav på höjd) och behöver inga lektioner eller speciella kläder, men dina skor kan kanske bli lite nedstänkta! Flytvästar finns på plats.

Läs mer
Barnguide Stadstur med veterandbrandbil 1
Bäckahästgränd 1, Ystad

Stadsrundtur med Brandbil

På sommaren visar vi fina Ystad med en åktur i en öppen veteranbrandbil. Här får ni höra historier om Ystad (en del sanna, en del som inte är riktigt lika sanna) och se några av de fina byggnaderna i centrala Ystad. Det är en tur som är rolig för både stora och små.

Läs mer
Barnguide Discgolf 2
Sportvägen 15, Tomelilla

Onslunda Discgolf

Discgolf är en sport som växer explosionsartat och nya banor byggs hela tiden, antingen via ideellt arbetande klubbar eller via personer som driver en betalbana. I Onslunda finns numera en 6-håls bana som är öppen för allmänheten. Discar finns att låna på plats och spelaren Swishar en valfri summa för att gå en runda.

Läs mer
Fårsafari på Åsgård i Onslunda
Åsgård, Tomelilla

Fårsafari

Besök fårsafari på Åsgård Holkestorps gård, strax utanför Onslunda. Det blir ett minnesvärt äventyr för hela familjen. Här tas du emot på gården, dras sedan i vagn bakom en traktor till fårhagen. Under turen får ni uppleva hur en av gården vallhundar arbetar med imponerande skicklighet. När ni lämnar gården kommer barnen säkerligen ha ett leende på läpparna. 

Läs mer
Ångtåget i Brösarp på Österlen
Ångtåget, Brösarp

Ångtåget på Österlen

Ångtåget i Brösarp på Österlen är en nostalgisk attraktion som tar besökare tillbaka i tiden. Det gamla ångloket och vagnarna ger en autentisk upplevelse av järnvägens historia. Med vackra vyer längs resan erbjuder tåget en charmig och unik utflykt för hela familjen. Det är ett perfekt sätt att utforska Österlens vackra landskap på ett sätt som förenar historia och natur. Ångtåget lockar till sig stora skaror av både turister och lokalbefolkning.

Läs mer
Cykeldressin på Österlen
Cykeldressin, Österlen

Dressin på Österlen

Att cykla dressin är ett underbart sätt att utforska det vackra skånska landskapet. Njut av en nostalgisk färd där benen får jobba, men där varje tramptag belönas med en oslagbar upplevelse. Dressincyklingen tar dig och din familj på en frisk och naturskön resa genom böljande åkrar och grönskande skogar. Turerna varierar, men de flesta tar cirka 3–4 timmar att genomföra. Ett tips är att ta med en picknickkorg för att kunna stanna och njuta av en välbehövlig paus längs vägen.

Läs mer
Rapsvisning på Gunnarshögs Gård på Österlen
Gunnarshög, Hammenhög

Barnaktiviteter på Gunnarshög

På Gunnarshögs Gård i Hammenhög på Österlen finns ett överflöd av underbara barnaktiviteter som väntar. För att inte missa något av det roliga, rekommenderas det att hålla koll på deras kalender. Där kan du hitta spännande aktiviteter som "Rapsvisning", där barnen får lära sig om den vackra blomman och dess betydelse. Dessutom erbjuder gården en unik möjlighet för de små att få ett "Trampetraktorkörkort" och känna sig som riktiga traktorförare.

För de som älskar hästar och lekfullhet arrangeras även "Käpphästhoppning", där fantasin och leken får fullt utlopp. Förutom dessa roliga aktiviteter kan besökarna även njuta av en guidad rundtur på gården och lära sig mer om djur och odlingar. Efter en spännande dag med aktiviteter finns möjlighet att avsluta med en härlig fika för att ladda upp energin. Gunnarshögs Gård bjuder på en minnesvärd upplevelse för hela familjen, där glädje och lärande går hand i hand.

Läs mer
Lilla tåget i Ystad
Lilla tåget, Ystad

Tur med lilla tåget

Ge dig ut på ett spännande äventyr med Lilla Tåget och upptäck Ystad på ett unikt sätt! Det charmiga tåget erbjuder besökare en underhållande sightseeingrunda genom stadens pittoreska gränder och historiska platser. Få en inblick i Ystads rika kultur och fascinerande historia medan du bekvämt åker runt i Lilla Tågets vagn.

Under sommarmånaderna följer Lilla Tåget ett bekvämt schema, vilket gör det enkelt för dig att planera din dag och passa in turen i din semesteragenda. Barnen kommer älska denna spännande upplevelse, och det är ingen överraskning att Lilla Tåget har blivit en ständig favorit bland de yngre besökarna.

Läs mer

Search